Hava Durumu
USD 0   0
EURO 0   0

Özlü Sözler
İstemek "istiyorum" demek değil, harekete geçmektir. (A.Maurrois)
Sponsorlarımız
VAKFIMIZIN TARİHÇESİ

Sürmene Yardımlaşma Vakfı
Sürmene Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin devamı olarak 1979 yılında Sanayici Muammer Yüceler öncülüğünde kurulmuştur.İstanbulda Trabzon Derneklerinde öncü ve etkin bir yere sahip olan Sürmene Kültür ve yardımlaşma derneği 1971 yılında İstanbulda kurulmuştur. Derneğin kurucusu Türkiyenin ilk plastikcilerinden ve Türkiye Plastikciler Vakfını kuran Muammer Yücelerdir.
1971 yılında Hilton otelinde gerçekleştirilen büyük toplantıda 600 kadar Sürmeneli ve Köprübaşılı hemşehrimiz katılmış ve o toplantı o günün gazetelerine manşet olmuştu.
1971 yılında gerçekleştirilen Hilton gecesinde Sürmene Muammer Yücelerin 100 bin TL (o dönemde 2 daire parası) ile başlattığı yardım kampanyası rekor bir sayıya ulaşmıştır.
İstanbul Fatih'teki Nalbant Demir sokata bulunan Sürmene Yardımlaşma Derneği o dönem Sürmenelilerin toplanma merkezi haline gelmişti.
Dernekte kurulan Folklor, İngilizce, Araştırma, Tiyatro  ve Gazetecilik gibi komiteler sayesinde gençler birbirleriyle kaynaşıyor ve sosyal faliyetler ile gündem oluyordu.

Sürmene Vakfı Binası;
Karadeniz bölgesinde kurulan ilk, İstaanbul'da kurulan ilk 15 Vakıf içerisinde bulunan Sürmene Yardımlaşma Vakfı, İlim yayma Vakfı'nın Vakıf senedinden kaynak gösterilerek ve İlim Yayma Vakfı'nın hukuksal desteği ile 1979 yılında İstanbul Süleymaniyede kurulmuştur.
Bugün 100 dükkanlık bir iş hanının bulunduğu Sürmene Vakfı Arsası, Vakıf Kurucularından ve Türk Ticaret Bankası müdürü olan Turgut Haciefendioğlu'nun sağladığı 300.000 Lira kredi ile 750.000 Liraya satın alınmıştır.
Sürmene Yardımlaşma Vakfı iş hanı bugün Türkiye ve Türkiyeden Dünyaya satılan mont ve kaban piyasasının kalbi niteliğinde olup piyasanın nabzının attığı tek merkezdir.

Sürmene Yardımlaşma Vakfı © Copyright 2019  V4.0 Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım: Hazır Vakıf Sitesi